MTSZ 12: Budapest környékének legszebb túrái

50 térképes túraleírás a Természetjáró.hu ajánlásával

5.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

50 túra Budapest környékén (Budai-hg., Pilis, Visegrádi-hg., Gödöllői-dombság)

A térképekre helyezett QR-kódok segítségével a könyv valamennyi túrája megnyitható a Természetjáró applikációban, így egy okostelefon segítségével navigálni is egyszerű. A leírásokban az izgalmas háttérinformációkra, az útba eső természeti és kulturális látványosságok tömör, de olvasmányos ismertetésére helyezték a hangsúlyt.

Kackiás sziklatornyok, hűs patakvölgyek, hegyek ölelésében lustán nyújtózkodó, vadvirágos rétek, káprázatos formakincsű barlangok, autópálya fölé magasodó kopárok, gyephavasi hangulatú hegytetők, merészen a mélybe vágódó, vadregényes szurdokok, széles erdei sétányok, eldugott, egynyomos vadászösvények, meghitten csobogó vízesések, messzi távlatokat megnyitó kilátók és kilátópontok, a történelem lenyomataival mindenütt.

A Vadálló-kövektől a Prédikálószék lélegzetelállító dunakanyari panorámájáig, a Normafa mindig nyüzsgő kirándulóközpontjától a tágas Sikárosi-rétig, a Guckler Károly úttól a Spartacus-ösvényig vagy épp a Rám-szakadéktól a Nagy-szénásig hihetetlenül változatos, sokarcú táj veszi körül Budapestet.

A Budai-hegységben és a régebben egyként kezelt, csak „Pilisként” emlegetett, pedig földtani szempontból markánsan különböző Pilisben és Visegrádi-hegységben Budapest közelsége miatt az infrastruktúra is kiváló, így gyakorlatilag mindenhova könnyedén eljuthatunk egynapos túrával, ráadásul anélkül, hogy éhen-szomjan maradnánk.

Ezt a megunhatatlanul színes környéket mutatja be, illetve a Gödöllői-dombságból ad egy kis ízelítőt a Természetjáró Túrakönyvek – 50 túraismertetőt magában foglaló – kötete.

 

További információk

Kiadó

Magyarország

,

Útikönyv, kalauz