Térképek mobilra (Avenza Maps app)

Kedvenc térképed mindig a zsebedben lehet!

Az új típusú turistatérképek ugyanis digitális formában is beszerezhetők az okostelefonokra és táblagépekre ingyenesen letölthető AvenzaMaps alkalmazás segítségével.

Az AvenzaMaps a hagyományos térképek digitális változatát képes megjeleníteni okostelefonon és táblagépen. Az alkalmazás előnye az, hogy egyesíti a papírtérképek részletgazdag megjelenítését és lehetővé teszi a helymeghatározást a beépített GPS segítségével. A digitális térkép előnye még az is, hogy szinte korlátlanul nagyítható és a “világító” képernyő rossz látási viszonyok esetén is jól olvasható. A telefonos térképen – más navigációs alkalmazásokhoz hasonlóan – egy pont jelöli az aktuális helyzetünket, az appal lehet távolságot, illetve területet mérni, útvonalat (track) rögzíteni, fotókat vagy POI-kat helyhez kötve elmenteni.
Digitális, GPS kompatibilis magyar térképek az AppStore és GooglePlay áruházban szerezhetők be. Először az ingyenes Avenza Maps alkalmazást kell letölteni, majd lehet válogatni a térképek között:. Az Avenza Maps honlapján több százezer térkép van, köztük már százas nagyságrendben Magyarországot ill. annak részeit ábrázoló kiadványok.

Az alant felsorolt, általunk ajánlott magyar térképek címére, vagy illusztrációjára klikkelve megnyíilik egy információs képernyő, amelyen az adott térkép néhány jellemzője és a vásárlási link található. Az egyszer már megvásárolt térképek ugyanarra a készülékre időkorlátozás nélkül többször is letölthetők, ha például helyhiány miatt az éppen nem hásznált térképeket törölni kell mobilról. Egy vevő a már egyszer megvásárolt térképet több készülékre is letöltheti (pl. okos telefon, tablet)
Az Avenza Maps rendszerében több ingyenes térkép is szerepel, amelyekkel rizikó nélkül ki lehet próbálni az app működését (pl. Budapest tömegközlekedési térképe)