Bükk turistakalauz térképpel (atlasz)

     20 gyalagos túra leírás és 4 kerékpáros útvonal ajánlat,. a kisvasutak ismertetőivel. Bogács, Cserépfalu, Eger, Lillafüred és Szilvásvárad részletes térképével

6.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

      A turistatérképek mellett részletes túraleírásokat is tartalmazó útikönyv jellegű kiadvány, amely hazánk első hegyvidéki nemzeti parkjába kalauzol.

     A turistakalauz ismerteti a Kéktúra útvonalakat, a tanösvényeket, valamint a kerékpáros, a gyalogos és a sí-turizmust érintő szolgáltatásokat. A térkép kivágatára eső településekről a szöveges részben a települések múltjának rövid bemutatása, a látnivalók és szálláshelyek felsorolása található.

 

    Az Északi-középhegység tagjaként magasodó Bükk-hegység elnevezését leggyakoribb fafajáról, a bükkről kapta. Legmagasabb csúcsa, az Istállós-kő 959 méter magasra nyúlik. Ez a barlangokban bővelkedő, csodálatos karszthegy méltán vált a túrázók, turisták, sportolók, barlangászok és kerékpárosok kedvencévé. Barlangászati szempontból a Bükk különösen érdekes, hiszen 1115 barlangja közül 52 olyan van, amely speciális mikroklímája és állatvilága miatt fokozott védettséget élvez. A kerékpáros utak bejárása igazi kihívást jelent a biciklizés szerelmeseinek, a bükki biciklis körtúra (vagy a bükki kerékpáros maraton) három szakaszból áll, Egerből kiindulva körbejárja Dédestapolcsányt, Lillafüredet és a Hámori-tavat.
     Ez a zöld vadon csaknem százezer hektárnyi összefüggő erdejével hazánk egyik legszebb területe. A hegység sokoldalú adottságai, a Bükki Nemzeti Park gyönyörű tájai rengeteg lehetőséget biztosítanak kikapcsolódásra. A Bükk térképünkön is feltüntetett, jól jelzett és gondozott turistautak közül válogatva hosszabb-rövidebb túrák tervezhetőek, különböző nehézségi szintek alapján. A Bükk-hegység látnivalóinak nagy része megközelíthető gyalogosan is, vagy utazhatunk erdei kisvasúton. A természeti látnivalók közül érdemes kiemelni  a Sebes-vízi szurdokvölgyet, a Szalajka völgyet és hazánk legmélyebb barlangját, az István-lápai-barlangot. Érdemes felkeresni a Szalajka-völgy pisztrángos telepét és az erdei múzeumot, a bélapátfalvai és a szentléleki romokat, vagy Lillafüredet és a Tar-követ, ahonnan elképesztő kilátás nyílik az Alföldre.
     Sokoldalú és praktikus Bükk térképünk nem csupán turistatérkép, hanem tartalmazza a kerékpárutakat is, valamint a helytörténeti és szabadidős objektumokat és a környék legjelentősebb területeinek sétálótérképét is. Nagyszerű segítség ezáltal túrázóknak, kerékpárosoknak, tájfutóknak és minden természetjárónak, aki a Bükkben szeretne programot szervezni.

További információk

Magyarország

Atlaszok

, ,

Útikönyv, kalauz

Kiadó