MTSZ 10: A Mecsek környékének legszebb túrái

4.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

40 túra a Mecsek és környékéről (+Szekszárdi-dombság, Zselic, Villányi-hegység)

A kínálat széles skálán mozog: a kezdő túrázók által is élvezhető könnyű, pár kilométeres erdei sétáktól kezdve a rutinosabbaknak szánt, kimerítőbb gyaloglásokig  sokféle útvonal megtalálható a zsebben is hordozható, fotókkal és rajzokkal gazdagon illusztrált kiadvány 40 túrája között.

A térképekre helyezett QR-kódok segítségével a könyv valamennyi túrája megnyitható a Természetjáró applikációban, így egy okostelefon segítségével navigálni is egyszerű. A leírásokban az izgalmas háttérinformációkra, az útba eső természeti és kulturális látványosságok tömör, de olvasmányos ismertetésére helyezték a hangsúlyt.

A Mecsek a pécsieknek jelenti azt, amit a miskolciaknak a Bükk, vagy a budapestieknek a Dunazug-hegyvidék: egy zöld oázist, ahova gyorsan felmenekülhetnek a város zaja elől. Ezt a szerepét tökéletesen betölti, mégpedig a legváltozatosabb igényeknek megfelelve. A várossal szinte összenőtt Misina parkerdői éppúgy alkalmasak a rövid délutáni kiruccanásokra, mint ahogy a Zengő körüli rengeteg az akár többnapos, sátorozós túrákra.

A Meleg-mányi-völgy mésztufalépcsője, az Óbányai-völgy vízesése, a Babás-szerkövek és a Zsongor-kő, vagy a hétvégenként pezsgő turistaközponttá éledő Óbánya – a Mecsek természeti és kulturális értékekben egyaránt gazdag.

Pécs nyüzsgő belvárosa, valamint kikapcsolódási és szálláslehetőségei gondoskodnak róla, hogy kényelmes bázisunk legyen, a túrázást pedig színes kultúrprogramokkal vegyíthessük.

A könyvből azonban nem maradhattak ki a Mecsek alacsonyabb szomszédjai sem. Az elvonulásra csendes zugaival kiválóan alkalmas Zselicből, a különleges élővilágú Szársomlyó körül, a híres borvidék dűlői között izgalmas szőlőhegyi kalandokat tartogató Villányi-hegységből, valamint a Mecsek kis testvérének is felfogható Szekszárdi-dombságból szintén beválogattak párat e kötet 40 túrája közé.

További információk

Útikönyv, kalauz

Magyarország

Kiadó