MTSZ 04: A Mátra legszebb túrái

40 túraleírás a Természetjáró.hu ajánlásával

4.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

Természetjáró Túrakönyvek 4 kötete: A Mátra legszebb túrái

A túrák kínálata széles skálán mozog: a kezdő túrázók által is élvezhető könnyű, pár kilométeres erdei sétáktól kezdve a rutinosabbaknak szánt, kimerítőbb gyaloglásokig (köztük a három „napi szakaszra” bontott Mátra-bércig) sokféle útvonal megtalálható a zsebben is hordozható, fotókkal és rajzokkal gazdagon illusztrált kiadvány 40 túrája között.

A térképekre helyezett QR-kódok segítségével mindegyik megnyitható a Természetjáró applikációban, így egy okostelefon segítségével navigálni is egyszerű. A leírásokban ezért az izgalmas háttérinformációkra, az útba eső természeti és kulturális látványosságok tömör, de olvasmányos ismertetésére helyezhettük a hangsúlyt.

A Mátra név hallatán nem csupán az elkötelezett természetjárók szíve dobban meg: Magyarország legmagasabb csúcsára, a Kékesre, honfitársaink többsége még akkor is igyekszik eljutni életében legalább egyszer, ha egyébként a megszokott épített környezetében érzi otthon magát. Jól is van ez így, hiszen meghódítani az ország legmagasabb csúcsát, vagy megpillantani a Galya-kilátóból feltáruló, lélegzetelállító panorámát, valóban bakancslistás élmény. Másfelől viszont a Mátra sokkal többről szól slágernek számító pontjainál. A gerinc keleti, Siroktól a Kékes felé kitartóan emelkedő, pazar kilátóhelyekkel tűzdelt szakasza, a Nyugati- Mátrában sorakozó csúcsok, a Nyikom vagy a Muzsla, a hegység déli oldalának szelíden lejtő, köves medrű patakokat rejtő völgyei a Mátra nem kevésbé hangulatos, viszont sokkal kevésbé felkapott részei. Ez az igényes, spirálozott könyv ide is elkalauzolja az olvasót.

További információk

Kiadó

Magyarország

Útikönyv, kalauz