Frigória Hevesi tájak és a Tisza-tó térképes útikönyv

176 oldal, várostérképek, színes fotók.

1.900Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

176 oldal, várostérképek, színes fotók.
 
    Ez a kötet a könnyen megközelíthető, sok érdekes látnivalót kínáló változatos vidékre, a hevesi tájra csábítja a turistákat, ahol hegyek, dombok, völgyek és síkságok egyaránt megtalálhatók. A javasolt kirándulások behálózzák a Mátra vidékét, a Bükk és a Heves-Borsodi-dombság egy részét, de elvisznek a Hevesi-síkságra és a Tisza-tó köré is. A Mátra és a Bükk hegység hatalmas erdőségeivel, vadregényes várromokkal koronázott csúcsaival, völgyszorosaival, hangulatos lankáival csodálatos környezetet nyújt a történelmi, néprajzi emlékeknek és vonzó kirándulási célpont.
    Számtalan kastély, értékes régi templomok, különleges természeti látnivalók, pl.: a törökországi Pamukkáléra emlékeztető Egerszalóki fehér mészkőlerakódás a fenyőfák gyűrűjében a gyógyfürdővel, vagy a kaptárkövek Bogácson és “Noé szőlője” Istenmezején, de gyógyfürdők, tavak, víztározók, sőt Heves déli részén a Tisza-tó kellemes strandjai várják a turistákat, télen pedig remek síelési lehetőség a Kékesen vagy Galyatetőn. Kiemelkedő látnivaló a gyönyörű Eger, számtalan műemlékével és különösen az egri vár, de érdekesség itt a török minaret is. Felejthetetlen élmény lehet egy szilvásváradi kirándulás a lipicai lovak és a múzeum megtekintésével, valamint a Szalajka-völgyi séta a Fátyol-vízeséssel és a csodálatos természeti környezettel.
     Hatvanban szép kastélyokat, Gyöngyösön a Mátra Múzeumban hatalmas mamutcsontvázat tekinthetünk meg. A könyv egy-egy útvonalra felfűzve ismerteti a településeket, rövid történeti leírással, a látnivalók részletes bemutatásával, valamint a hasznos tudnivalók közlésével. Egyaránt szól autós és vonattal utazó turistáknak, nyaralóknak, a gyalogtúrák, kirándulások kedvelőinek is ajánl útvonalakat, utal a kerékpártúrázási lehetőségekre. Tájékoztat a horgászati, vadászati, lovaglási és egyéb szabadidősport lehetőségekről, ezzel kapcsolatos szolgáltatásokról. Ismerteti a szabadidő kellemes eltöltésére szolgáló kulturális programokat, rendezvényeket. A nagyobb településeken várostérkép segíti a tájékozódást.
 

További információk

Magyarország

,

Útikönyv, kalauz

Kiadó