MTSZ 11: A Tokaji-hegység és az Aggteleki karszt legszebb túrái

4.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

40 túra a Tokaji-hegység és az Aggteleki-karszt vidékéről

A két hegyvidék jelzett turistaútjait csaknem teljeskörűen lefedő fotókkal gazdagon illusztrált kötet útvonalaival a természetjárás minden formáját igyekeszik megcélozni. A túrák között remélhetőleg mindenki megtalálja majd a megfelelőt, legyen szó rövid, látványos sétákról vagy kimerítő, átfogó vándorlásokról.

A térképekre helyezett QR-kódok segítségével a könyv valamennyi túrája megnyitható a Természetjáró applikációban, így egy okostelefon segítségével navigálni is egyszerű. A leírásokban az izgalmas háttérinformációkra, az útba eső természeti és kulturális látványosságok tömör, de olvasmányos ismertetésére helyezték a hangsúlyt.

Mintha óriások vertek volna tábort ezernyi zöld sátorral ezen a tájon: ameddig csak a szem ellát, gúla alakú hegyek feszülnek az égnek, regényes történetű fellegvárakkal büszke ormaikon, évszázados titkokat őrző falvakkal szűk völgyeikben, a mostanában visszatérő farkasoknak is menedéket nyújtó erdőrengeteggel roppant hátaikon. A köztudatban (helytelenül) Zempléni-hegységként rögzült Tokaji-hegység a természeti és kulturális látványosságok káprázatosan színes kaleidoszkópja, Magyarországnak pedig kevés szegletére olyan találó a vadon kifejezés, mint e vidékre.

A közeli Kárpátok vadonjának ígéretét, a hegykoszorú ősi hangulatát a Tokaji-hegység és az Aggteleki-karszt is magáénak tudja. Akár az Aggtelek és Szalonna között húzódó terepet, akár a Tokaji-hegység vulkáni bérceit tapossuk, a moha és zuzmó lepte erdőkben már a kárpáti tájak leheletét érezzük, a kilátások pedig sok esetben a felvidéki hegyek kéklő hullámaira tekintenek.

További információk

Magyarország

Útikönyv, kalauz

Kiadó