MTSZ 06: A Balaton vidékének legszebb túrái

40 túraleírás a Természetjáró.hu ajánlásával

4.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

A Balaton vidékének legszebb túrái

A kínálat széles skálán mozog: a kezdő túrázók által is élvezhető könnyű, pár kilométeres erdei sétáktól kezdve a rutinosabbaknak szánt, kimerítőbb gyaloglásokig sokféle útvonal megtalálható a zsebben is hordozható, fotókkal és rajzokkal gazdagon illusztrált kiadvány 40 túrája között.

A térképekre helyezett QR-kódok segítségével a könyv valamennyi túrája megnyitható a Természetjáró applikációban, így egy okostelefon segítségével navigálni is egyszerű. A leírásokban az izgalmas háttérinformációkra, az útba eső természeti és kulturális látványosságok tömör, de olvasmányos ismertetésére helyezték a hangsúlyt.

A Balaton varázsa abban rejlik, hogy nem ér véget a partjánál. A jelenléte éppúgy érezhető a Tapolcai-medence tanúhegyei között, mint a Keszthelyi-hegység gyantaillatú ösvényein vagy a Belső- és a Külső-Somogy rejtett zugaiban.

A Balaton, mondhatnánk, onnan a legszebb, ahonnan nem is látjuk, mégis sejtjük, érezzük, hogy ott van. Ez a titokzatos kisugárzás, ez a megfoghatatlan jelenlét teszi egyedivé a túrázást a tó környékén, mindenekelőtt a felvidéken. Múltidéző templomromok, fehérre meszelt feszületek, kódisállásos parasztházak, szélfútta, napsütötte szőlősorok mélyén megbújó borospincék között csavarogni mindig a felfedezés utánozhatatlan izgalmával kecsegtet.

További információk

Kiadó

Magyarország

Útikönyv, kalauz