Montenegró és Észak-Albánia (GiziMap)

Részletes autótérkép domborzati színezéssel, névjegyzékkel, várostérképekkel (Podgorica, Budva, Cetinje, Kotor, Herceg Novi, Shkoder)

7.100Ft

Kategória:
Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

Részletes autótérkép domborzati színezéssel, névjegyzékkel , várostérképekkel (Podgorica, Budva, Cetinje, Kotor, Herceg Novi, Shkoder)
Nevezetességek,  kempingek, szállodák, sípályák, strandok

    Montenegro egyre népszerűbb úticél a magyarok körében is. Nem véletlen, hiszen a közelmúltban függetlenné vált ország egyre növekvő figyelmet fordít turizmusa fellendítésére. Ez a csodálatos természeti szépségekben bővelkedő terület egész évben nagyszerű úticélokat kínál a néhány napos kiruccanástól a hosszabb kikapcsolódásig. A túrázóknak nemzeti parkjai kínálnak csodálatos túraútvonalakat, nyáron a vizisportok rajongói kristálytiszta vadvizeit keresik fel, de a Balkánt felfedezni vágyó utazók is több érdekes célpontot találhatnak Montenegróban.
    Montenegro Crna Gora elnevezése fekete hegyet jelent. A Dinári-hegységben elterülő országban több, kétezer méter körüli hegycsúcs található. A Biogradi Nemzeti Park hírességét annak köszönheti, hogy itt maradt fenn Európa utolsó őserdeje 5400 hektáron. A több száz éves, óriási fák lenyűgöző látványt nyújtanak. Az Albán határon fekvő, különleges védettséget élvező Szakadári-tó különleges madárvilágával vonzza a látogatókat, kontinensünkön ma már csak itt élnek pelikánok eredeti élőhelyükön. A világ második legmélyebb kanyonja, a Tara-kanyon a vadvízi evezés rajongóinak kedvelt helye. Az UNESCO által védett Kotori-öböl pedig páratlan szépségű adriai strandokat kínál a pihenni vágyóknak.
    Autóval Bosznia felől érkezve érdemes megállni az út során az Öreg-hídnál, vagy a kulturális látnivalókban bővelkedő Pocitelj városánál. Nincs messze a keresztények egyik leghíresebb zarándokhelye, Medjugorje sem. A pravoszláv Moraca kolostor a XIII. század óta bújik meg a fenséges hegyek oltalmában. Aki szívesen eltöltene néhány órát vagy napot egy hangulatos történelmi kisvárosban, a térképet böngészve Budva felé induljon. A mediterrán légkörű kisváros szűk utcái sétára, fotózásra csábítanak, a kávézók és éttermek teraszain megpihenve pedig egy jó fekete mellett szemlélhetjük a hangulatos utcákat.
   

További információk

Európai országok

,

Térképek

Kiadó