FRIGÓRIA: Budai-hegység és környéke biciklis térkép

Budai-hegység, Zsámbéki-medence és Etyeki-dombság

2.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

     Budapest környékén, a Budai-hegységben, a Zsámbéki-medencében és az Etyeki-dombságon vezetnek az ajánlott túrák. A főváros közeli területek általában 1 napos, de akár néhány órás hétvégi túrázáshoz is kiválóan alkalmasak. A Budai-hegység területén újonnan kijelölt erdei kerékpáros útvonalakon szebbnél-szebb tájakon barangolhatunk. A csodálatos természeti látnivalók (hegyek, sziklák, kilátások) mellett, védett műemlékek (zsámbéki romtemplom, budajenői gótikus kápolna), kastélyok és a Zsámbék, Etyek környékén jellemző hangulatos pincesorok, tavak várják a túrázókat. Nyaranta számos rendezvény kínál szórakozást (pl. Etyeki Piknik, Pátyi pincenapok).

    A túraútvonalak a Budai-hegységben nagyrészt nehezebb terepen, kijelölt erdei földutakon vagy aszfaltutakon vezetnek (de itt is találunk könnyű túrát), a Zsámbéki-medence és az Etyeki-dombság területén dimbes-dombos terepen, helyenként sík vidéken, általában kis forgalmú mellékutakon biciklizhetünk.

    A túrák többnyire Budapestről, a Duna-parti kerékpárútról, ill. egy onnan kerékpárúton megközelíthető jellemző helyről indulnak.Az útvonaltérkép kiemelt jellel ábrázolja az ajánlott kerékpártúra-útvonalakat, és a turistaútvonalakat, tanösvényeket is jelöli, így gyalogos túrázáshoz is használható. A szintdiagramok szemléltetik a terepviszonyokat. A térkép hátoldalán a túraleírások és a látnivalók leírása segít a túrák megtervezésében, ill. túrázás közben.

További információk

Magyarország

, ,

Térképek

,

Kiadó