Csillagos ég falitérkép (kasírozott, keretezett)

Az északi és a déli égbolt újszerű ábrázolásban írható-letörölhetőműanyag borításal, keretezve (123 x 83 cm)

47.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

A csillagtérkép 83x123cm-es, a hazánkból látható égboltot egy nagyobb, a tőlünk soha nem látható déli égboltot egy azonos léptékű de kisebb körben mutatja meg. Eddig két azonos éggömbre tagolták az eget, ezért az égi egyenlítő alatti csillagképek, habár egy nagy részük tőlünk is látható, a déli éggömb térképére kerültek. Így például az Orion csillagkép jól ismert alakja kettévágódott. Ez nagyon zavaró volt.
A térkép feltünteti az összes, szabad szemmel látható csillagot, 0,5 magnitúdós sávonként, tehát az eddig megszokott 1 magnitúdós osztásnál részletesebben. Az így kapott csillagtérkép sokkal valósághűbb képet mutat.
A Tejút sávját fotók alapján, nagy pontossággal jelenítjük meg. A 4 magnitúdónál fényesebb csillagok színét még érzékelni képes az emberi szem, ezért ezeket színképosztályuknak megfelelően színeztük ki. Jelöltük a látványosabb kettőscsillagokat és azokat a változócsillagokat, melyek szabad szemmel érzékelhetően változtatják fényerejüket.
Jelöltük mind a 110 Messier-objektumot is, a szokásos 5 kategória szerint. A kategóriák szemléltetéséhez magyar amatőrök által készített gyönyörű fotókat mutatunk be. A nálunk közismert Fiastyúk halmazról külön részlettérképet helyeztünk el. Külön listában szerepel a csillagképek nemzetközi elnevezésére használt 3 betűs latin rövidítés, a teljes latin név és a magyar elnevezés is.
A térkép a Magyar Csillagászati Egyesület szakmai felügyelete mellett és ajánlásával készült, ezért van rajta az MCSE emblémája.

További információk

Térképek

Világtérképek, Világatlaszok, Csillagtérképek