Zempléni-hegység turista és biciklitúra térkép

3.500Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

 

A térkép 1:50 000 méretarányban egybefüggően ábrázolja a Zempléni-hegység magyarországi részét és két melléktérképen a leglátogatottabb szomszédos szlovákiai területek is bemutatásra kerülnek.
Kiadványunk a megszokott módon mutatja be a vidék teljes turistaút hálózatát, az egyre népszerűbb zarándokutakat (Mária Út, Szent Erzsébet út), és a tanösvényeket. A látnivalókra, lehetséges túracélpontokra pedig piktogramokkal, feliratokkal hívja fel a figyelmet. A domborzatrajz 10 méteres alapszintközzel készült, melyet külön színnel nyomott árnyékolás tesz szebbé, plasztikusabbá.
         A földrajzi fokhálózat segítségével a GPS koordináták is leolvashatóak a térképről.
Az új kiadás különlegessége az ajánlott kerékpártúra útvonalak feltüntetése, melyeken végighaladva bebarangolhatjuk a hegység legszebb tájait, legjobb országúti- és terepkerékpáros útvonalait. Az egyes útvonalak a térképen külön színnel és azonosító számmal vannak jelölve, a hátoldalon pedig a túrák legfontosabb adatain és a várható látnivalókon kívül részletes útvonalleírásokat is olvashatunk róluk. Emellett sok fontos tanácsot és általános jellegű információt is megtudhatnak belőle a kerékpározók.
       A térkép a vízitúrázók számára is nagy segítséget nyújt, hiszen megtalálható rajta a Bodrog teljes hosszában, a Hernád jelentős szakasza, és hazánk legkeresettebb ártéri vízitúra célpontja, a Bodrog-ártér is.
       A kiadványt több melléktérkép egészíti ki.A Tokaji-hegy nagyobb méretarányú térképe mellett Tokaj és Tarcal belső területe is kiemelésre került, és hasonlóképp külön térkép mutatja be Sárospatak és Sátoraljaújhely turisták által leggyakrabban járt területét.
A turisták számára hasznos lehet a hegység geológiai felépítését bemutató földtani térkép és a környezetét bemutató kisméretű áttekintő térkép. A hátoldali szöveges-képes településismertetőkből pedig sok érdekességet megtudhatnak a vidék településeiről.

További információk

Magyarország

Térképek

,

Kiadó