Szilézia nyugati és déli része (Utazzunk együtt sorozat – 2024)

Szilézia nyugati és déli része (Utazzunk együtt sorozat – 2024)

7.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

Szilézia nyugati és déli része (Utazzunk együtt sorozat – 2024)
         Amikor a Szilézia névvel találkozunk, kissé zavarba jövünk, mivel egyszerre hangzik ismerősen és mégis idegenként. Közép-Európa e régiója viharos történelme során több uralkodó fennhatósága alá tartozott. Ma is részben osztozik rajta Cseh-, Lengyel- és Németország, bár 1945-óta a lengyeleké a főszerep.
        Lengyelország délnyugati sarkán találjuk célterületünket, az Alsó-Szilézia vajdaságot, amelyet megpróbálunk alaposan körbejárni. De az odajutás során röviden érintjük Cseh-Szilézia néhány fontosabb települését is.
       Akármilyen különös is, de hiába van már sok százéves történelmi és gazdasági kapcsolat hazánkkal (Mátyás királyunk sok évig Szilézia uralkodója is volt), magyar nyelven kötetünk az első, amely megpróbálja röviden, ám mégis kellő alapossággal, 24 térképpel és 330 látványos fényképpel bemutatni e páratlanul izgalmas térség elragadó kis- és nagyvárosait, hegyeinek szépségeit.
       A vajdaságot több kisebb területre bontva járjuk be közel 100 települését, természeti látnivalóit és a számos ritka élmény-lehetőséget, ezeket bizony mind-mind személyesen érdemes felfedezni, majd mélyen megszeretni.
Szerzők: Etédi Alexa, Marton Jenő, Wojciech Mlynarczyk, Munkácsi Zsolt, Varga Zoltán
Terjedelem: 192 oldal és 8 oldal borító
Térképek: 24 db.
Fényképek: 330 db.

További információk

Európai országok

Kiadó

Útikönyv, kalauz