Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (NyírKarta)

Bickilis és turistatérkép a járás- és községhatárok feltüntetésével, névmutatóva, túraleírásokkal

2.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

     Az 1:150 000 méretarányú megyetérkép a domborzatot árnyékolással, a növényzetet pedig erdőfoltokkal jeleníti meg. A vasúthálózat és az összes szilárd burkolatú út mellett a legfontosabb földutak is feltüntetésre kerültek. A részletes útszámozás mellett az útelágazások közötti kilométer távolságokat is leolvashatjuk a térképről. Már az épülő és tervezett utak, autópályák is szerepelnek a térképen, esetenként a várható átadásuk dátumával is. A települések látnivalóira kis piktogramok hívják fel a figyelmet.     A közigazgatási határok (járás, község) is szerepelnek a térképen, míg a hátoldalon a megye járási beosztását szöveges formában is tanulmányozhatják.
 
 
     Kerékpártúrázók számára örömteli újdonság, hogy a térképen sokféle kerékpártúra útvonal megjelenik. Többek között a különféle teljesítménytúrák és túramozgalmak útvonalai (Szent László és Tündér Tour kerékpáros túraútvonalak, szatmári THETRIS kerékpártúrák), de Dr. Egri Kiss Tibor, a régió egyik legismertebb kerékpártúrázója külön e térkép használóinak is ajánl kerékpártúra útvonalakat. Ezekhez az útvonalakhoz a térkép hátoldalán részletes túraleírások is tartoznak, ahol a túrák legfontosabb adatai mellett az útközben várható látnivalókról is olvashatunk.
 
     A turistautak tekintetében viszonylag szegény vidéken a gyalogos turisták is jól használhatják a térképet, mert a tereületen áthaladó legfontosabb hosszútávú gyalogtúra útvonalakat (Alföldi Kéktúra, Móricz Zsigmond túraútvonal), valamint a környék zarándokútjait (a Mária út három útvonala, Szent Erzsébet út a Zemplénben), és a kiépített tanösvények is szerepelnek a kiadványban A megyei Természetbarát Szövetség jóvoltából a hátoldalon rövid leírásokat olvashatunk az általuk ajánlott útvonalakról, programokról. A horgászat szerelmesei megtalálhatják a megye jelentősebb horgászvizeit, a bennük fogható jellemzőbb halfajták felsorolásával együtt.
 
     A térkép hátoldalán rövid  település ismertetők  (történelem, látnivalók, stb.) illetve a névmutató található.

További információk

Magyarország

Térképek

, ,

Kiadó