MTSZ 08: Az Őrség és a Zalai-dombság legszebb túrái

20 térképes túralerás A Természetjáró.hu ajánlásával

4.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

Természetjáró Túrakönyvek 8. kötete: Az Őrség és a Zalai-dombság (Göcsej, Vend-vidék)

A könyv kínálata széles skálán mozog: a kezdő túrázók által is élvezhető könnyű, pár kilométeres erdei sétáktól kezdve a rutinosabbaknak szánt, kimerítőbb gyaloglásokig sokféle útvonal megtalálható a zsebben is hordozható, fotókkal és rajzokkal gazdagon illusztrált kiadvány 20 túrája között.

A térképekre helyezett QR-kódok segítségével mindegyik megnyitható a Természetjáró applikációban, így egy okostelefon segítségével navigálni is egyszerű. A leírásokban ezért az izgalmas háttérinformációkra, az útba eső természeti és kulturális látványosságok tömör, de olvasmányos ismertetésére helyezhettük a hangsúlyt.

Gyümölcsfákat meghitten dédelgető, szelíd domboldalak, ritka vadvirágokat féltve őrző rétek és lápok, lombalagút félhomályában bujkáló patakok, megható egyszerűségű, fából ácsolt haranglábak, a remény jelképei a szeres települések rejtekén. Az Őrség, akárcsak a Vendvidék vagy a Göcsej, a nyugodt szemlélődő előtt nyílik meg igazán. Kár lenne végigrohanni rajta.

Ezzel a könyvvel pont azt szeretnénk megmutatni, hogy túrázni itt is lehet, csak kicsit másképp, mint a hegyvidékeinken. Amiket itt errefelé tehetünk, leginkább látnivalótól látnivalóig tartó, gyakran megszakított felfedezőséták a természetet tisztelő ember által harmonikusan formált tájon. Tájházaknál, templomoknál, fazekasműhelyeknél meg-megállva, az Őrség híres vendégszeretetét kiélvezve szívhatjuk magunkba a határvidék hangulatát. A gyepű őrzőinek utódai közül sokan kínálnak helyi alapanyagból készült, hagyományos ínyencségeket. A nyugodt pihenésre vágyók körében népszerű, de a tömegturizmustól még szerencsére kevéssé sújtott környék színvonalas vendégházakban is bővelkedik.

 

További információk

Kiadó

Magyarország

Útikönyv, kalauz