MTSZ 07: A Bükk legszebb túrái

40 túraleírás a Természetjáró.hu ajánlásával

4.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

Természetjáró Túrakönyvek 7. kötete: A Bükk legszebb túrái

A könyv kínálata széles skálán mozog: a kezdő túrázók által is élvezhető könnyű, pár kilométeres erdei sétáktól kezdve a rutinosabbaknak szánt, kimerítőbb gyaloglásokig sokféle útvonal megtalálható a zsebben is hordozható, fotókkal és rajzokkal gazdagon illusztrált kiadvány 40 túrája között.

A térképekre helyezett QR-kódok segítségével mindegyik megnyitható a Természetjáró applikációban, így egy okostelefon segítségével navigálni is egyszerű. A leírásokban ezért az izgalmas háttérinformációkra, az útba eső természeti és kulturális látványosságok tömör, de olvasmányos ismertetésére helyezhettük a hangsúlyt.

Sok szempontból az izgalmas ellentétek vidéke a Bükk. Élénk karsztos formakincse, kiemelt fennsíkja, hatalmas erdőrengetege mind-mind a Kárpátok világának szilánkjai. A völgyek fölé tornyosuló sziklabércek, a hűs levegőt sóhajtó barlangok, a harmatos füvű kaszálórétek, a szálegyenes bükkök együtt intenzív természetélményt szavatolnak, és hazánk legérdekesebb túraterepét rajzolják ki. A tagolt Déli-Bükk terepe markánsan eltér a fennsíkétól, amely úgy hazánk legnagyobb átlagmagasságú kistája, hogy nincsenek rajta kiugró csúcsok, s bár messziről laposnak mutatkozhat, a híres „kövek” között túrázva hamar tekintélyes szintemelkedést gyűjthetünk össze. Zárt világ ez, ahová a hegység peremén elhelyezkedő, népszerű kirándulóhelyekről, mint amilyen Lillafüred vagy Szilvásvárad, de még a Felsőtárkányt Miskolccal összekötő műútról, hazánk egyik legszebb autós szerpentinjéről is csak kitartó mászással kapaszkodhatunk fel. Megéri: a jutalmunk elemi természetélmény, pazar kilátások és meghitt zugok sorozata lesz.

 

További információk

Kiadó

Magyarország

Útikönyv, kalauz