Magyarország kerékpáros túratervező térképe

A Magyarország kerékpáros túratervező térképcsomag  3 db kétoldalas térképet tartalmaz PVC tasakban

12.000Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

A Magyarország kerékpáros túratervező térképcsomag (amely a nagy sikerű Magyarország kerékpáros túratervező kalauz alapján készült) 3 db kétoldalas térképet tartalmaz PVC tasakban. Ezt a 6 térképet kiterítheted, és átlátod az egész országot.

A laminált térképlapok jól bírják a vizet és a hajtogatást, plusz a térképfelületre lemosható filccel akár be is rajzolhatók a tervezett útvonalak. Ezeket a jelöléseket később gond nélkül el lehet távolítani.

A kerékpáros túratervező térképeken az utak forgalmasságuk szerint vannak jelölve az úthálózaton mért napi átlagforgalom szerint:
sötétzöld 0–500 jármű/nap
sárgászöld 501–2000 jármű/nap
sárga 2001–4000 jármű/nap
fehér, veszélyt jelző táblával 4001 vagy több jármű/nap

Sok esetben ezen forgalmas utak mentén található épített, önálló kerékpárút, ilyenkor mellőzték a veszélyt jelző táblákat. Természetesen az előbbieken felül több helyi fenntartású útszakasz is feltünteésre került, amelyekhez viszont nincs adat. Ilyenek a településeken belüli utak, a településeket összekötő főbb földutak vagy az eredőkön áthaladó lezárt utak. Ezekre az esetekre az alábbi színezést alkalmaztuk:

1. Földutak – sötétzöld (feltételezve, hogy ott kicsi a gépjárműforgalom)

2. Erdészet, lezárt utak – kék (ezzel a külön színnel vannak jelezve a gépkocsik által alig használt biztonságos utak)

3. Településen belüli utak – becslés alapján készült a forgalmi besorolás

4. Autópályák, autóutak, gyorsforgalmi utak – ezek a kerékpárforgalomból kizárt utak nem kaptak külön biciklis jelöléseket

A forgalomfüggő ábrázolás mellett különböző ajánlások és jelzések is találhatók a térképeken:

kerékpárutak
EuroVelo és turisztikai kerékpárutak
ajánlott kerékpárutak
a Cartographia kiemelt ajánlásai – 6 tókerülő és 2 Budapest környéki túra (QR kód a túraleírásokhoz és letölthető nyomvonalakhoz)
boltok, szervizek, kerékpárkölcsönzők

Ezt a kiadványt egyformán ajánljuk azoknak, akik maguk akarják megtervezni kerékpártúráikat és azoknak is, akik ajánlott túrák alapján vágnának neki nagyobb útjuknak.

További információk

Magyarország

Térképek

,

Kiadó