GiziMap: Vörös-tenger térképe

Specilális búvár- és szabadidőtartalommal, nagy méretarányú melléktérképekkel:

Sharm el Sheikh
Hurghada
Sinai  

7.100Ft

Kategória:
Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

Az Afrika és Ázsia között elhelyezkedő Vörös-tenger partvonalán nyolc ország osztozik. Turisztikai szempontból hazánkban főleg Egyiptom és Jordánia ismert ezek közül. A Vörös-tenger part menti országaiba érkezve valóban megtapasztalható, hogy itt olvad össze kelet és nyugat, évezredek óta különböző kultúrák és vallások élnek itt egyszerre.
A Sínai-félszigetre a Szuezi-csatornán keresztül juthatunk el, itt található délen Sharm-el-Sejk. Az utóbbi húsz évben egyre népszerűbbé váló városba a világ minden tájáról özönlenek a turisták. De nem csak az ötcsillagos hotelek világa ez, hanem itt van Földünk második legnagyobb korallzátonya is, aminek meglátogatása minden búvár álma. Természetesen a búvárkodáson kívül számos más vizisport is élvezhető itt, lehet szörfözni, vitorlázni, hajókázni is. Kultúrtörténeti szempontból is érdekes a Sínai-félsziget, hiszen bibliai helyszíneket látogathat meg az érdeklődő turista.
A következő búvár célpont Hurghada, amely aprócska faluból mára nagyvárossá növekedett. Kéttornyú mecsetén és tengerbiológiai múzeumán kívül híres még bazárjáról és csodálatos, búvárkodásra kifejezetten alkalmas korallszirtjeiről is. Fürdésre egész évben alkalmas a tenger, mivel hőmérséklete sosem csökken 20 Celsius fok alá.
A kalandoroknak Dahab városát ajánljuk, nagyszerű hely azoknak, akik gyalogosan kívánnak túrázni, utazni, itt ugyanis szinte nincsenek is autók. Teve annál több akad! Innen északra helyezkedik el a Kék-lyuk, amely egy tengeri alagút. Ez a világ egyik legszebb merülőhelye, az amatőrtől a profi szintig minden búvárnak életreszóló élményt nyújt.

Latin betűs tartalommal rendelkező Vörös-tenger térképünket ajánljuk mindazoknak, akik ide tervezik utazásukat, a térképen megtalálhatóak a part menti országok és fel vannak tüntetve rajta a legfontosabb búvár- és szabadidős objektumok is.

Sharm el Sheikh
Hurghada
Sinai  
    A térkép terméeszertesen ábrázolja a partmenti országokat is (50-200 km mélységben). A földrajzi nevek latinbetűs átírásban szerepelnek.

További információk

Ázsiai országok

, , ,

Afrikai országok

, , ,

Térképek

, , ,

Kiadó