Erdélyi Érchegység turistatérkép

Háromnyelvű turista információs szöveggel

3.500Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

     Ez a sokszínű, változatos és természeti kincsekben bővelkedő hegység térképünket használva nagyszerű túraútvonalakat kínál. Festői szépségű területei, változatos, érdekes formakincsei, rengeteg látnivalót kínálnak az ide érkezőknek. Az Erdélyi Érchegységben már a római kort megelőzően, a dákok is bányászták a felszínhez közeli nemesfémeket és érceket. Szentmihályfalváról jövet a páratlanul gazdag Aranyos-völgyébe érünk. Gazdagságát nem pusztán a folyóból mosható arany adja, hanem természeti szépsége, titokzatos barlangjai és néprajzi értékei is.
A híres, „aranynégyszögnek” nevezett települések, melyek bővelkednek a nemesfémekben és ércekben térképünk segítségével könnyedén bejárhatóak. Verespatakon bányászati múzeum állít emléket az évszázadok alatt folytatott nemesfémbányászatnak. Feltétlenül érdemes megnézni az Erdéyi Érchegység egyik legérdekesebb területét, a Detonáta-hegységet is. A vulkáni eredetű hegy messze földön híres páratlan bazaltképződményeiről, Verespatakról kényelmes tempóban haladva két és fél órányi gyaloglással megközelíthető. Ha az itt lakó népcsoport, a bucsimok névadó falujából (Bucsim) indulunk, akkor jó bő egy óra alatt elérjük a Kopasz-Detonátát, mellyel szemben az Erdős-Detonáta magaslik.
    Távolabb van ugyan, de akár egy többnapos körtúra programjába is beilleszthető a Tordai-hasadék meglátogatása. Nagyszerű terep ez a túrázóknak, hiszen közepes és könnyebb fokozatú, de látványban és élményben sokat nyújtó túraútvonalak járhatóak be itt. Gazdag és ritka élővilágára való tekintettel a nyolcvanas évek elején természetvédelmi területté nyilvánították a Tordai-hasadékot.
    Erdélyi Érchegység térképünk azoknak készült, akik szívesen felfedeznék, bejárnák ezt a titokzatos, kalandos és valóban gyönyörű tájakkal tagolt hegységet