Az Alföldi Kéktúra térképes igazolófüzete

Az Alföldi Kéktúra térképes igazolófüzete – turista atlasz

3.500Ft

Vissza a kategória összes termékéhez

Leírás

 

     Az Alföldi Kéktúra változásjegyzéke a MTSZ honlapján található

    Az igazoló füzetben az egész útvonal 1:100.000-es színes térképeken szerepel., A szintén színes 1:640.000-es áttekintő térképen egyben látható az egész mintegy 860 km hosszú túraútvonal.

Az ALFÖLDI KÉKTÚRA hazánk második leghosszabb gyalogos turistaútja. Nevéhez híven bemutatja legnagyobb és “legmagyarabb” tájegységünk szinte minden jellegzetességét a Kiskunság homokbuckáitól a Körös-vidék végeláthatatlan szántóin át a Nyírség erdős területéig.

    Az Alföldi Kéktúra Szekszárdról, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra végpontjától indul, és Sátoraljaújhelyig tart, ahonnan az Országos Kéktúra érhető el. A három nagy kék jelzésű túraútvonal alkotja az “Országos Kék kört”.

    A túramozgalmat a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSz) szervezi. Az útvonal átadása 1996-ban volt, a teljes jelzéshálózat 2000-re készült el. A túramozgalom teljesítéséhez az útvonal végigjárása mellett a kiadott térképes igazolófüzetben kell összegyűjteni a bélyegzéseket.

    Hazánk harmadikként kialakított hosszútávú turistaútjának egyes szakaszait az EWV (Európai Gyalogtúra Szövetség) bekapcsolta az Európai Hoszzútávú Vándorutak hálózatába, így az Alföldi Kéktúra Szekszárd – Mindszent közötti szakasza az E7, a Sátoraljaújhely – Berettyóújfalu közötti szakasza pedig az E3 és E4 vándorút része lett

 

További információk

Magyarország

Atlaszok

,

Kiadó