Távolabbi célpontok térképei
Ázsia
GiziMap: Vörös-tenger térképe
GiziMap: Vörös-tenger térképe
4500 HUF
Az Afrika és Ázsia között elhelyezkedő Vörös-tenger partvonalán nyolc ország osztozik. Turisztikai szempontból hazánkban főleg Egyiptom és Jordánia ismert ezek közül. A Vörös-tenger part menti országaiba érkezve valóban megtapasztalható, hogy itt olvad össze kelet és nyugat, évezredek óta különböző kultúrák és vallások élnek itt egyszerre.
A Sínai-félszigetre a Szuezi-csatornán keresztül juthatunk el, itt található délen Sharm-el-Sejk. Az utóbbi húsz évben egyre népszerűbbé váló városba a világ minden tájáról özönlenek a turisták. De nem csak az ötcsillagos hotelek világa ez, hanem itt van Földünk második legnagyobb korallzátonya is, aminek meglátogatása minden búvár álma. Természetesen a búvárkodáson kívül számos más vizisport is élvezhető itt, lehet szörfözni, vitorlázni, hajókázni is. Kultúrtörténeti szempontból is érdekes a Sínai-félsziget, hiszen bibliai helyszíneket látogathat meg az érdeklődő turista.
A következő búvár célpont Hurghada, amely aprócska faluból mára nagyvárossá növekedett. Kéttornyú mecsetén és tengerbiológiai múzeumán kívül híres még bazárjáról és csodálatos, búvárkodásra kifejezetten alkalmas korallszirtjeiről is. Fürdésre egész évben alkalmas a tenger, mivel hőmérséklete sosem csökken 20 Celsius fok alá.
A kalandoroknak Dahab városát ajánljuk, nagyszerű hely azoknak, akik gyalogosan kívánnak túrázni, utazni, itt ugyanis szinte nincsenek is autók. Teve annál több akad! Innen északra helyezkedik el a Kék-lyuk, amely egy tengeri alagút. Ez a világ egyik legszebb merülőhelye, az amatőrtől a profi szintig minden búvárnak életreszóló élményt nyújt.
Latin betűs tartalommal rendelkező Vörös-tenger térképünket ajánljuk mindazoknak, akik ide tervezik utazásukat, a térképen megtalálhatóak a part menti országok és fel vannak tüntetve rajta a legfontosabb búvár- és szabadidős objektumok is.
Sharm el Sheikh
Hurghada
Sinai  
    A térkép terméeszertesen ábrázolja a partmenti országokat is (50-200 km mélységben). A földrajzi nevek latinbetűs átírásban szerepelnek.
A Vörös-tenger c. térkép által lefedett terület
A Vörös-tenger c. térkép által lefedett terület
A Vörös-tenger c. térkép mintalapja
A Vörös-tenger c. térkép mintalapja
4500 HUF

 

Helyezze kosárba a kiválasztott termékeket. Adja meg a kért mennyiséget, majd a mellette lévő kosár gombra kattintson. A jobb felső sarokban ellenőrizheti, hogy mik kerültek eddig kosarába, majd a böngészés végén a KOSÁR/RENDEL gombra kattintva véglegesítheti rendelését és megadhatja adatait. Kattintson a termékek címére a részletes információkért.
Ezek a termékek is érdekelhetik Önt!
ethiopiageographicalcover

Melléktérképek: Addisz Abeba 1:25.000, Simien N.P. 1:275.000   

1:2.000.000
 
4500 HUF

 Nevezetességek,  tengerparti strandok, merülőhelyek

  

1:1.300.000
 
4500 HUF
somaliageocover

Mogadishu melléktérképpel  

1:1.750.000
 
4000 HUF
Artisthus Bt.
WEBMESTER | Copyright© 2017 Minden jog védve!

SERVER:string(67) "Katalogus/_Tavolabbi_celpontok_terkepei/Azsia_terkepek/Voros-tenger" URL ARRAY
array(4) { [0]=> string(9) "Katalogus" [1]=> string(29) "_Tavolabbi_celpontok_terkepei" [2]=> string(14) "Azsia_terkepek" [3]=> string(12) "Voros-tenger" }
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. If you continue browsing, we consider that you accept their use. Further information about cookies