Magyarország-Budapest-megyék
Magyarország térképek
Magyarország Nemzeti Atlasza 2. Természeti környezet
Magyarország Nemzeti Atlasza  2. Természeti környezet
 
 
Magyarország nemzeti atlasza: természeti környezet
31 x 42 cm, 188 oldal, keménytábla kötés
 
      Magyarország Nemzeti Atlasza (MNA) először 1967-ben, majd 1989-ben jelent meg. A négy-négy kötetben, magyarul és angolul is megjelenő új kiadás a lehetőségek függvényében nem csupán Magyarország, hanem hazánk, a Kárpát–medence vonatkozásában mutatja be a természet, a társadalom és a gazdaság dinamikus térszerkezetét. A széles társadalmi rétegekkel való kapcsolattartás érdekében, a kor követelményeihez igazodva, a reprezentatív, nyomtatott forma mellett magyar és angol nyelvű digitális változatban (e-MNA) is meg fog jelenni (www.nemzetiatlasz.hu).
 
      A nemzeti atlasz egy-egy ország, nemzet „személyi igazolványa”, a zászló, a címer és a himnusz mellett a legfontosabb nemzeti jelképek egyike. Logikusan, arányosan felépített, viszonylag egységes kivitelű, általában szöveges magyarázatokkal és különféle illusztrációkkal kísért térképek sorozata, amely az adott állam természeti, gazdasági és társadalmi adottságait mutatja be az érdeklődőknek.
 
        Új nemzeti atlaszunk köteteinek sorát hazánk természeti környezetének bemutatásával kezdjük. A kiadvány egyrészt ismerteti a kőzet-, a víz- és a levegőburok állapotát, illetve az élővilág életterét, másrészt olyan szintetizáló fejezeteket, témaköröket is tartalmaz, melyek a természeti környezet és a társadalom összefonódását, kölcsönhatásait elemzik (pl. tájak, környezet- és természetvédelem, természeti veszélyek). Az egy csokorba gyűjtött, szemléletes tematikus térképeket lapozgatva olyan témakörök területi sajátosságairól tájékozódhatunk, mint a mérnökgeológia, a földrengések, az éghajlati elemek várható változása, az időjárási rekordok, a talaj-, réteg- és karsztvizek, ásvány- és hévizeink, talajaink jellemzői, a földminőség, a tájtípusok és tájkarakterek, a tájképi értékesség, a hazai élővilág elképesztő fajgazdagsága, a környezet állapota és a hulladék kezelése, védett természeti területeink, az ökoturizmus, a kiemelkedő fontosságú hazai természeti veszélyek: az ár- és belvíz, az aszály, a talajerózió, az özönfajok terjedése és a virágpor allergia.

        Az MNA nyomtatott változata a tervek szerint 2018-tól évente, négy önálló kötetben jelenne meg. Az egyes kötetetek tervezett címe és témaköre: 
          Természeti környezet 
          Társadalom 
          A magyar állam és helye a világban 
          Gazdaság 
 
MNA tartalomjegyzék
MNA tartalomjegyzék
MNA mintalap: Tájak
MNA mintalap: Tájak
MNA mintalap: Magyarország kistájai
MNA mintalap: Magyarország kistájai
MNA mintalap: geológia
MNA mintalap: geológia
MNA mintalap: domborzat
MNA mintalap: domborzat

 

Ezek a termékek is érdekelhetik Önt!
mo_at_17_cover

Spirálkötés 14,5 x 24 cm.
Irányítószámos névmutatóval (mintegy 6700 település) és 100 várostérképpel, ill. 15 turistatérképpel

  

1:250.000
 
4500 HUF
carpathian_basin_atlas_cover

    A Kárpát-medence és Csángóföld autóatlasza történelmi nevekkel (2010-es kiadás)  

1:360.000
 
4000 HUF
cserhat_18_cover

 A Dunától Karancsig, illetve a Börzsönytől a Mátráig terjedő terület részletes térképe  

1:25.000 / 1:50.000
Elfohyott, új kiadás 2021 március 
vertes_19_cover

Oroszlány, Mór, Csákvár melléktérképpel. Duótérkép: a hátoldalon Gerecse 1:30.000


  

1:30.000
2019-es új iadás 
2000 HUF
Artisthus Bt.
WEBMESTER | Copyright© 2017 Minden jog védve!

SERVER:string(70) "Katalogus/Magyarorszag-Budapest-Varosok/Magyarorszag_terkepek/mna-2018" URL ARRAY
array(4) { [0]=> string(9) "Katalogus" [1]=> string(29) "Magyarorszag-Budapest-Varosok" [2]=> string(21) "Magyarorszag_terkepek" [3]=> string(8) "mna-2018" }
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. If you continue browsing, we consider that you accept their use. Further information about cookies